Er doen steeds meer geruchten de ronde op internet dat salie gevaarlijk zou zijn en zelfs kwade spirits zou aantrekken. Wat doet salie nu echt? In dit artikel deel ik mijn ervaring.
is salie gevaarlijk
Is salie gevaarlijk?

Zelf kwam ik ook zo’n discussie tegen op Facebook. De meeste mensen die zeiden dat het gevaarlijk kon zijn, hadden het van horen zeggen. En degenen die ervaring hebben met huisreinigingen voor anderen, zeggen voornamelijk dat je moet uitkijken met salie als je niet weet wat je doet. Maar geven verder geen informatie, dus dan weet je nog niks.

Ik ben ervan overtuigd dat er veel verschillende manieren zijn om huisreinigingen doen voor cliënten. Het is niet aan mij om daar een oordeel over te vellen, vind ik. Maar geldt ook niet voor een heleboel dingen, dat het gevaarlijk is als je niet weet wat je doet. Dat is met koken ook, of fietsen, of je heg snoeien.

Waar ik persoonlijk nogal moeite mee heb, is dat mensen elkaar bang maken met dit soort verhalen. En voorbarige of onterechte conclusies trekken op basis van onvolledige informatie. Daarom deel ik graag mijn kennis en ervaring op dit gebied.

Energetische en Spirituele Hygiëne

Een groeiend aantal mensen staan open voor spiritualiteit. Hier speelt de commercie handig op in en promoot allerlei soorten doe-het-zelf middeltjes voor energetische huisreiniging, zoals wierook, salie smudgesticks, palo santo hout of zelfs hele kant-en-klaar pakketten. Maar wat ruim je nou eigenlijk op hiermee?

salie en palo santo
Werking van Salie, palo santo en wierook

Salie, maar ook palo santo en wierook, zijn geurige rookmiddelen die gebruikt worden om de energietrilling te verhogen, dus om de sfeer te verlichten, stagnerende (negatieve) energie te verwijderen en positieve spirits aan te trekken. Je kan door jezelf te beroken je energie afstemmen, zodat je makkelijker connectie kan maken met de spiritwereld en met je eigen spirit, ook wel het hoger zelf genoemd.

Bepaalde rooksoorten hebben een reinigende of ontsmettende werking, die schadelijke stoffen (negatieve energie) neutraliseren en gezondheid bevorderen. Andere rooksoorten helpen je ontspannen en de geest verruimen, zodat bepaalde informatie makkelijker binnenkomt.

the-art-of-smudging

Heilige planten

Er zijn tradities waarin bepaalde planten als heilig beschouwd worden en alleen met het grootste respect gebruikt worden. Sommige planten mogen alleen onder toezicht van een zeer ervaren sjamaan gebruikt worden. Deze heilige planten maken vaak onderdeel uit van bijzondere rituelen en inwijdingen. Er zijn tradities waarin salie ook als heilig wordt gezien.

heilzame planten lavendel

Heilzame werking van planten

Als je planten spiritueel toepast, dan begrijp je dat de essentie van de plant ook een spirit is waarmee je samenwerkt. Deze spirit verdient respect en waardering. Je vraagt spirit van de plant toestemming om zijn kracht te gebruiken en je vertelt je intentie, dus welk doel je wilt bereiken. Je doet je werk ermee en bedankt de spirit voor zijn hulp.

Dit klink misschien een beetje woewoe, als je dit niet gewend bent. Maar je zult merken, dat als je dit doet jouw connectie met de plantenspirit en jullie gezamenlijke kracht veel sterker worden. Respect werkt namelijk twee kanten op.

Geen wondermiddel

Je begrijpt misschien inmiddels dat salie een heilige plant is met bijzondere, spirituele, toepassingen. Maar het is geen wondermiddel om kwade geesten uit te drijven. Het komt niet heel vaak voor dat mensen echte kwade geesten in huis hebben. Wellicht is er sprake van entiteiten of attachments, of sterk negatieve energie, als een jinx of boze oog. Negatieve energie kan je eenvoudig zelf verwijderen uit je huis, mits je jezelf ook reinigt. Veel attachments of entiteiten ook wel, maar zeker niet met salie. Zie ook mijn video:

Huisreiniging in 5 stappen
Je huis Energetisch en Spiritueel reinigen en beschermen

In mijn YouTube video Je Huis Reinigen & Beschermen in 5 Stappen  vertel ik meer over het energetisch en spiritueel reinigen van je huis. Hoe je kan merken wanneer het nodig is. En ik geef twee verschillende methodes om te reinigen, een lichte en een intensieve versie. Ook vertel ik je hoe je jezelf kan reinigen en hoe je vervolgens jezelf en je huis beschermt. Daarnaast noem ik ook Nederlandse alternatieven voor salie.

Vuistregel voor veiligheid

Hoe dan ook, kan je als vuistregel nemen: als je zelf niet de kennis hebt om onderscheid te maken tussen entiteiten en spirits, dan zou ik zeker niet zelf gaan experimenteren. Maar de hulp van een ervaren en kundig persoon inschakelen.

 

Aanbevolen berichten

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *