Halloween 2023
Met Halloween en Allerzielen is de Spiritwereld dichtbij

Een aantal periodes in het jaar is de sluier tussen de fysieke wereld en de spiritwereld extra dun, zoals rond Halloween en Allerzielen. Deze periodes worden ook wel Samhain of Dia de los Muertos genoemd. Het is de tijd dat we onze overleden dierbaren gedenken en eren. En vaak voelen ze nu dichterbij dan op andere momenten in het jaar.

Respect voor je voorouders

In deze periodes werden van oudsher, ook in onze cultuur, voorouders geëerd en gevraagd om hun hulp bij het vruchtbaar maken van het land. En om voorspoed te brengen in de familie of de gemeenschap. Door eten en drinken voor de voorouders neer te zetten, bij de buitendeur of bij de open haard, werd de goede gunst van de spirits afgesmeekt. Zodat met hun zegen de volgende oogst verzekerd werd.

oogsttafel-voorouders-herfsttafel

Levenscyclus

In de tijd dat men dicht bij de natuur leefde, was men ervan bewust dat energie nooit weg is. De dood van een generatie zorgt voor het leven en de voeding van de volgende generatie. Dat was de cyclus die ze in de natuur om zich heen waarnamen en die gekenmerkt werd door de seizoenen. Zij begrepen hoe belangrijk alle onderdelen van die natuurlijke levenscyclus zijn, voor nieuw leven en groei.

dag-van-de-doden_dia-de-los-muertos

In deze tijd

Gelukkig is er een toename aan interesse voor deze bijzondere dagen en rituelen rondom de dood en de voorouders. Voor een aantal gaat het slechts om een verkleedpartij en snoep. Toch leeft er ook een behoefte aan een meer natuurlijk ritme in ons leven. Een leefritme dat onze energie niet voortdurend uitput, maar dat zowel lichaam als geest voedt.

Connectie ervaren met je voorouders, betekent ook dat je voorbij jouw leefperiode kijkt, naar een nieuwe generatie. En waarbij je oog krijgt voor het grote geheel, waar je slechts een klein onderdeel van bent gedurende een kleine periode in de geschiedenis.

herinneringen-voorouders

Je overleden dierbaren gedenken en eren

Je kan overleden dierbaren en voorouders, die je niet persoonlijk hebt gekend, gedenken en eren door een kaars voor ze te branden. Je kan ook een glas water en bloemen voor ze neer te zetten. Je kan voor ze bidden als dat bij hun of bij jouw traditie hoort. En je kan ook contact maken door jezelf voor te stellen en ze te vertellen dat je een kaars en water voor ze hebt neergezet. En dat je ze veel licht en liefde toewenst. Spreek uit je hart, want daarmee maak je de connectie.

voorouder-offer-eten-drinken-licht-bloemen

Als je meer wilt weten over voorouders en hoe je jouw voorouders kan eren, download mijn GRATIS .pdf Je Voorouders Eren.

Grote schoonmaak

Je huis energetisch en spiritueel reinigen met de feestdagen, is een goed idee. Zo hou je de ruimtes en jezelf energetisch schoon en beschermd, terwijl visite in en uitloopt. Hoe je dat doet, zie je in mijn video

Aanbevolen berichten

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *