Gronden | de kern van jouw kracht

Een goede gronding is de basis van jouw balans en de kern van je kracht. Als een cliënt sterker in zijn schoenen wil staan of zijn intuïtie wil leren ontwikkelen, dan leer ik hem of haar allereerst zich goed te gronden. Een goede gronding zorgt ervoor dat je je sterk voelt, niet snel uit balans raakt en dat al je zintuigen beter werken.

Gronden-foto@freeksmits_instagram
foto instagram@freeksmits
Uit balans

Het is niet moeilijk om uit balans te raken, met alles wat er momenteel speelt in de wereld. Door alle veranderingen die nu plaatsvinden, groeit de onzekerheid over onze basis behoeften. Zelfs de meest evenwichtige persoon wordt erdoor op de proef gesteld.

Een goede gronding is daarom des te belangrijker, zodat je niet snel uit evenwicht raakt. Letterlijk en figuurlijk. Uit balans raken, is meestal een geleidelijk proces. Je kan het dus niet altijd voorkomen. Maar wanneer je meer bewust wordt van de signalen, kan je het sneller onderscheppen.

Wanneer je uit balans raakt, merk je de volgende dingen:

Je bent licht in je hoofd of voelt je duizelig. Of je bent afwezig met je gedachten.

Je twijfelt en tobt veel en je bent niet in het hier en nu.

Je voelt je lichaam niet goed. Je lichamelijke coördinatie is slechter, je botst of je struikelt veel.

Je zit hoog in je ademhaling en ademt minder vaak diep door. Dit creëert meer onrust als je al onrust ervaart.

Dit alles komt doordat je met je aandacht meer naar buiten gericht bent. En energie volgt aandacht. Je kan dus begrijpen, dat als je met je gedachten bezig bent met veel externe situaties, je energie erg verdeeld raakt. Hierdoor raak je uit balans.

Om goed te gronden, is het daarom belangrijk om allereerst je aandacht terug te halen en te focussen op jezelf. Hiermee roep je jouw energie terug naar jezelf, waardoor je je gelijk sterker zal voelen. En meer present, in het hier en nu.

Gronden_foto-mbll-via-Pixabay

3 snelle manieren om te gronden
  1. Let op je ademhaling. Door te focussen op je ademhaling, haal je jouw energie terug naar je lichaam. Kom tot jezelf door diep adem te halen. Voel je buik op neer bewegen door je diepe ademhaling. Voel je rustig worden.
  2. Wees present, met je aandacht in het hier en nu. Wees je bewust van je lichaam. Gebruik je zintuigen om helemaal in je lichaam te komen. Voel, proef, ruik, hoor en kijk met je volle aandacht.
  3. Zoek een fijne ruimte op of ga de natuur in. Maak een wandeling in een rustgevende omgeving, zoals een bos, strand of in je favoriete wijk van de stad. Geniet met volle teugen van je omgeving en gebruik je zintuigen om de sfeer in je op te nemen.
Gouden Tip

Doe de Geleide MEDITATIE | GOED IN JE ENERGIE Voor Innerlijke Kracht & Balans. Dit is één van de oefeningen die ik ook doe met mijn cliënten. Je vindt deze op mijn YouTube kanaal.

Deze meditatie helpt om je geest sterker in je lichaam te verankeren. En helpt je energie te beschermen. Voor meer kracht, balans en zelfverzekerdheid.

Ben je benieuwd wat ik als persoonlijke coach voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Voel je na deze grondingsoefeningen toch nog dat je intuïtie geblokkeerd is, lees dan:

5 dingen die je intuïtie blokkeren

Intuïtie | Je innerlijk kompas

Intuïtie je innerlijk kompas

 

 

Aanbevolen berichten

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.