Iedereen voelt weleens dat z’n intuïtie geblokkeerd is. Zelfs de meest ervaren intuïtieve personen. Als tarotreader weet ik hoe vervelend het kan zijn als je intuïtie het lijkt af te weten. Inmiddels weet ik wat de oorzaken hiervan kunnen zijn en hoe je ze kan oplossen.

5 dingen die je intuïtie blokkeren

5 Dingen die je intuïtie blokkeren | En hoe je weer connectie maakt

1. Denken dat je geen verbinding hebt of kan maken.

Het is belangrijk om je te realiseren dat er ALTIJD connectie is. Als je dit niet voelt, betekent het niet dat er geen connectie is. Je lichaam is een perfecte antenne die altijd in verbinding staat met je intuïtie. Maar als je veel externe prikkels te verwerken hebt, krijg je ruis op de lijn, als het ware. Hierdoor ben je niet goed in staat om de signalen die binnen komen te onderscheiden.

Oplossing

Verminder externe prikkels. Zorg dat je zintuigen minder informatie ontvangen, door bijvoorbeeld je telefoon minder te gebruiken en meldingen uit te zetten. Een wandeling maken in een rustige, natuurlijke omgeving zorgt ervoor dat je beter met beide voeten op de grond komt (gronden). Mediteer of doe rustige oefeningen als yoga of qi gong, om beter in je lichaam te komen en energie te aarden.

2. Onzekerheid

Je kan minder goed je intuïtie voelen wanneer je twijfelt of bang bent dat je de boodschap verkeerd begrijpt. Hierbij gaat het niet zozeer om het gevoel wat niet goed overkomt, maar om wat je gedachten hierover zeggen. Vaak voel je wel hoe het zit, maar kan je verstand er nog niet bij. Bij onderbuikgevoelens bijvoorbeeld. Dit kan ook gebeuren als je je net intuïtief aan het ontwikkelen bent (als tarotreader of medium). In het begin is het moeilijk om te geloven dat je echt dingen kan voelen, zien of horen en ga je twijfelen of je het niet verzint.

Oplossing

Geef jezelf tijd om vertrouwd te raken met je intuïtie. Oefen je intuïtie, door tijdens een gesprek op iemands gevoelens af te stemmen. Hoe voelt deze persoon zich? Wat zal zij/hij gaan zeggen of gaan doen? Je zit met familie en vrienden vaak het meest op één golflengte, dus oefen als eerste met hun. Je kan ook oefenen met de sfeer van een ruimte aan te voelen of de sfeer bij een groep mensen. Voelt het comfortabel of ongemakkelijk? Maken mensen connectie met elkaar? Hoe is die connectie?

Je kan ook kijken naar afbeeldingen van nieuwsberichten in de krant of op internet. Hoe voelt dit? Waar gaat dit over? Voelt het goed of niet goed? Probeer steeds meer gevoelens te beschrijven die bij je opkomen. Of misschien hoor je wel bepaalde woorden in je opkomen of zie je meer beelden opkomen die van de afbeelding een verhaal maken.

3. Verkeerde verwachtingen

Als je denkt dat wanneer je intuïtief bent, je geen last meer hebt van twijfels, dan heb je het mis. Juist omdat in onze samenleving een sterke nadruk ligt op je denkvermogen, trek je intuïtie snel in twijfel. Omdat wat je voelt niet altijd overeenkomt met wat je had verwacht. Je verstand kan er niet bij. Daardoor neemt twijfel toe en zal je jouw intuïtie misschien meer als last ervaren, omdat je denkt dat je iets logisch moet kunnen verklaren om het echt te maken. Hierdoor voer je continu een innerlijke strijd tussen intuïtie en verstand.

connectie maken met je intuïtie

Oplossing

Wat jouw intuïtie zegt is het belangrijkste. Want dat is jouw innerlijk kompas. Je verstand kan alleen maar bedenken wat het geleerd heeft en eerder ervaren heeft. Het geeft een mening ergens over en is dus altijd bevooroordeeld. Je intuïtie geeft ook informatie over situaties die je nog niet eerder hebt meegemaakt of mensen die je nog niet eerder hebt ontmoet. En je intuïtie oordeelt niet en staat open voor nieuwe ervaringen. Een veel betrouwbaarder middel dus, om een situatie in te kunnen schatten.

4. Je maakt het te moeilijk of ingewikkeld voor jezelf.

Als je gelooft dat er bepaalde voorwaarden aan verbonden zijn om bij je intuïtie te komen, kan dit een valkuil zijn. Bij intuïtief readers of mediums wordt het soms veroorzaakt door bijgeloof. Bijvoorbeeld, als je gelooft dat je altijd wierook moet branden of een kaars, of eerst moet mediteren om connectie te kunnen maken met je intuïtie. Of dat iemand jouw kaarten moet aanraken, of juist niet, om een goede kaartreading te geven.

Een ritueel kan helpen om sneller af te stemmen, maar je moet oppassen dat je het niet te ingewikkeld maakt. Als je meer op je ritueel gaat vertrouwen dan op jezelf, dan moet je hier op letten. Het kan altijd een keer voorkomen dat je iets vergeet mee te nemen, dat betekent niet gelijk dat je geen connectie met je intuïtie kan maken. Als je dat wel gelooft, dan maak je het jezelf onnodig moeilijk.

Oplossing

Wees goed gegrond. Voel even goed je lichaam en of je ergens ongemak of pijntjes voelt. Wanneer je daarna in contact komt met andere energie, kan je het beter herkennen.

Voor tarotreaders

Als je een ritueel fijn vindt om af te stemmen op je intuïtie, hou het dan eenvoudig. En een vaste intentie of mantra uitspreken, die jou verbindt met de energie waarop je wilt afstemmen. Zoals: “Ik sta open voor de positieve boodschappen die voor mij bestemd zijn. Ik hoor ze luid en duidelijk.” Na een reading sluit je af met een bedankje aan je hoger zelf en jouw gidsen (als je daarmee werkt).

5. Teveel in je hoofd zitten, over-analyseren.

Eigenlijk is dit een samenvatting van alle oorzaken die ervoor zorgen dat je intuïtie blokkeert. Want wanneer je altijd alles analyseert en overdenkt, dan reproduceer je alleen wat je al weet. Maar je gedachten weten niks over nu of morgen, alleen maar over de verwachtingen die je ervan hebt. Je zou kunnen zeggen dat je gedachten in het verleden leven. De waarheid van dit moment en de potentiële toekomst, vind je met je intuïtie.

Oplossing

Geef je intuïtie voorrang op je gedachten, want dat is jouw meest betrouwbare richtingaanwijzer. Gebruik je verstand om je intuïtieve gevoelens te begrijpen en onder woorden te brengen. En om kennis te verkrijgen en op te slaan. Met kennis word je slim. Met intuïtie word je wijs.

Wil jij graag je intuïtieve gaven ontwikkelen?

Als coach voor persoonlijke, intuïtieve en spirituele ontwikkeling begeleid ik jou hierbij. Je leert jouw innerlijk kompas te gebruiken en meer zelfvertrouwen en kracht uit jezelf te halen. Zodat je zelfs in onzekere tijden zelfverzekerd door het leven kan gaan.

Meer lezen over mijn coaching en combinatietrajecten.

Of neem vrijblijvend contact met mij op.

Aanbevolen berichten

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *