Awakening of bewustwording wat betekent dat? In 5 delen licht ik het fenomeen “ontwaken” toe. Vandaag deel 5. over het groeiproces van bewustwording.

Tegenwoordig hoor je die termen heel veel “awakening” en “ontwaken”. Maar wat betekent dat? Waarom gebeurt het en hoe doe je het?

Deel 1. Doel van bewustwording | Waarom nu zoveel mensen ontwaken
Deel 2. Ascentie symptomen | Lichamelijke klachten die je kunt krijgen tijdens dit proces
Deel 3. Energiewerk | Zo laat je energie die vastzit weer stromen
Deel 4. De omgekeerde weg | Je helingsproces versnellen
Deel 5. Groei | Een doorlopend proces

DEEL 5. GROEI | EEN DOORLOPEND PROCES

“Ik dacht dat het voorbij was en nu begint het weer opnieuw.”

Het bewustwordingsproces voelt soms als een rit op de achtbaan. Wanneer je denkt dat je de top van de berg hebt bereikt, volgt er weer een afdaling. Soms begint het proces van nieuwe bewustwording heel onverwacht, als een donderslag bij heldere hemel. Alles waar je in geloofde wordt aan het wankelen gebracht. Dat wordt gaandeweg wel minder heftig, gelukkig.

Een natuurlijk proces

Waar je in het begin nog erg vasthoudt aan de weerstand die je voelt, wanneer je getriggerd wordt, kan je later jezelf beter overgeven aan het natuurlijke proces. Je zal sneller de symptomen herkennen en weten dat dit het volgende hoofdstuk is van je bewustwordingsproces. Dan wordt het proces lichter en duurt het ook korter. Als je bewustzijn groeit, groeit namelijk ook je kracht. Op een gegeven moment wordt je innerlijke kracht zo sterk, dat je vol vertrouwen elke storm aankan.

Awakening groei in bewustzijn

Van mindset naar nieuwe gewoonten

Het leven bestaat niet uit begin en eind, maar uit cycli. Sommige emotionele triggers of symptomen van awakening komen terug, soms in een andere vorm. Totdat je de boodschap niet alleen begrepen hebt, maar ook hebt geïntegreerd in je leven. Het kan voelen alsof je terugvalt, wanneer oude emoties of lichamelijke klachten terugkomen.

Denk dan niet dat je iets verkeerd gedaan hebt. Je bent je mentaal en fysiek nog aan het afstemmen op de lichtere energie in je systeem. Een lichtere energie, of hogere vibratie, die je systeem nog niet gewend is om lang vast te houden.

Neem tijd voor jezelf

Omdat de nieuwe energie wat vreemd aanvoelt, zal je soms willen teruggrijpen naar vertrouwde situaties. Om vervolgens te ontdekken dat bepaalde situaties, mensen en zelfs bepaald eten, niet meer bij je passen en geen voldoening meer geven. Dat ligt niet aan andere mensen. Het is niet zo dat die omstandigheden of relaties ineens toxisch zijn, maar je zit gewoon niet meer op dezelfde golflengte. Letterlijk.

bewustwordingsproces awakening

Liever een time-out dan een burn-out

Dat is ook de reden dat je meer behoefte kan krijgen om jezelf terug te trekken. Om uit te zoeken wat nu bij je past. Want je kijk op de wereld en op je leven veranderen ook. Wat je eerst belangrijk vond, kan nu zinloos lijken. Daardoor kan je je soms verward of verloren voelen. Dat is geen begin van een depressie, maar een transformatie van je leven. Wanneer je voorbij gaat aan je nieuwe gevoelens en behoeftes, omdat je moeilijk kan accepteren dat je veranderd bent, dan kan bijvoorbeeld een burn-out ervoor zorgen dat je de noodzakelijke koerswijziging in je leven doorvoert.

Lees voorgaande delen over Awakening over de symptomen en hoe je beter voor je energie kan zorgen tijdens dit bewustwordingsproces.

De lagen afpellen die niet bij jou horen

Vergelijk het met een rugzak die langzaam leeggehaald wordt. Zo heb je ook veel herinneringen, overtuigingen en emoties met je mee gedragen. Eén voor één pak je de zaken aan. Dan voelt het weer een tijdje goed en wanneer je er klaar voor bent, dient het volgende onderwerp zich aan. Je onbewustzijn voelt vanzelf aan wanneer je er klaar voor bent om je bewust te worden van iets. Het is een natuurlijk proces, net als het ontpoppen van een vlinder of de groei van een kind.

awakening groei in bewuszijn

Dit natuurlijke proces van bewustwording en groei wordt in talloze culturen beschreven als een reis naar de onderwereld en terug, de zoektocht naar de heilige graal of de queeste van een held. Als een initiatierite die bij het leven hoort en uit meerdere fases bestaat. Maar altijd met het doel om bij de kern van jezelf te komen.

Het doel van bewustwording is om de belichaming te worden van je ware en authentieke zelf. En verlichting vinden, niet door zelfverloochening, maar door zelfverwerkelijking.

Queeste

Dit vind je misschien ook interessant:

Go with the Flow | Hoe doe je dat?

De illusie van stagnatie

Body Spirit Balance

Mijn tarot e-book ondersteunt je bij je persoonlijke bewustwordingsproces
Wil jij meer inzicht in jezelf of in een bepaalde situatie? Wil jij weten welke keuzes tot succes leiden?

Met dit e-boek kan je direct met de tarotkaarten aan de slag om jouw antwoorden te vinden, zonder voorkennis of ervaring met de tarot.

Wil je liever een tarotreading voor inzicht en advies van mij ontvangen? Maak dan een afspraak.

Wat is jouw ervaring met Awakening of bewustwording? Deel het in de Reacties hieronder.

Disclaimer: De artikelen die ik schrijf, zijn slechts bedoeld ter inspiratie en zijn gebaseerd op mijn perspectief en ervaring. Iedereen heeft een eigen ervaringsgebied en belevingswereld. Wanneer iets met je resoneert of juist niet, dan geeft het je inzicht over jouw perspectief. Het is geen kwestie van goed of fout, van gelijk of ongelijk hebben, maar van perspectief. Omdat het fijn kan zijn om van gedachten te wisselen met elkaar, kan je een reactie achterlaten onder de artikelen.

 

Aanbevolen berichten

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *