Zwaarden tarotkaarten en Mindset

Schrik jij als er een zwaardenkaart valt tijdens je tarot kaartlegging? Met de tarotkaart betekenis voor mindset kijk je hier misschien anders naar de volgende keer.

De standaard duiding van de zwaardenkaarten zegt dat ze conflicten en problemen betekenen.

Maar wanneer je ziet dat de zwaardenkaarten over je mindset gaan, dan opent een wereld van nieuwe mogelijkheden. Problemen overkomen je, maar je mindset, daar heb je zelf invloed op.

kaartbetekenis zwaarden 3

Kaartbetekenis Zwaarden 3

Zwaarden 3 beschouw ik in alle gevallen als een moeilijke kaart om te krijgen en om te duiden. Je kan hier namelijk niet omheen, dit betekent hartenpijn. Intens verdriet. De zwaarden 2 gaat over keuzes maken en het nemen van een beslissing. Zwaarden 3 is het gevolg van een genomen beslissing. Dat kan een besluit zijn van iemand anders of een pijnlijke keuze die je zelf hebt moeten maken. Soms betekent het dat je een beslissing hebt moeten nemen die tegen je gevoel ingaat. En het kan ook spijt betekenen na een gemaakte keuze. In elk geval gaat het om pijn die vrijwel onvermijdelijk is.

Erkenning en acceptatie

Op deze kaart staat geen persoon afgebeeld. Je wordt rechtstreeks met de pijn geconfronteerd. Je pijn wegstoppen of verbergen kan niet meer, je kan hier niet omheen. Erken de pijn en het verdriet, die met deze kaart gepaard gaan. Want vaak is dat precies wat je nodig hebt, erkenning.

tarotkaart zwaarden 3

Gezien worden in je pijn en je verdriet, omdat er soms geen ontkomen aan is en je door een pijnlijke periode heen moet. Er is geen handleiding om met verdriet om te gaan, iedereen doet het anders. Maar jezelf erkenning en ruimte geven voor je verdriet, helpt wel.

 

Tarotkaarten zijn een handig hulpmiddel bij je persoonlijke groei. Ze kaarten aan wat er speelt bij je, ze geven informatie over jouw uitdagingen en advies hoe je hier het beste mee om kan gaan.

In deze reeks bespreek ik de Zwaarden kaarten van de tarot en hoe zij inzicht geven in mindset. Schrijf je in voor de Nieuwsbrief, als je niks wilt missen!

Wil je meer tarotkaartbetekenissen en een kaartlegpatroon die inzicht geven in jouw persoonlijke ontwikkeling? Dan is mijn TAROT Handboek kleine arcana iets voor jou.

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Laat je reactie achter, onderaan de pagina.

De tarotkaarten op de afbeeldingen kun je kopen bij Bol.com

Rider Waite Tarot

Golden Art Nouveau Tarot, Giulia F Massaglia

Witches Tarot, Ellen Dugan

Aanbevolen berichten

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.