Sneller herstellen bij Awakening
Awakening of bewustwording wat betekent dat? In 5 delen licht ik het fenomeen “ontwaken” toe. Vandaag deel 4. over de omgekeerde weg om je helingsproces te versnellen.

Tegenwoordig hoor je die termen heel veel “awakening” en “ontwaken”. Maar wat betekent dat? Waarom gebeurt het en hoe doe je het?

Deel 1. Doel van bewustwording | Waarom nu zoveel mensen ontwaken
Deel 2. Ascentie symptomen | Lichamelijke klachten die je kunt krijgen tijdens dit proces
Deel 3. Energiewerk | Zo laat je energie die vastzit weer stromen
Deel 4. De omgekeerde weg | Je helingsproces versnellen
Deel 5. Groei | Een doorlopend proces

sneller herstellen bij awakening

DEEL 4. DE OMGEKEERDE WEG | JE HELINGSPROCES VERSNELLEN

Vanuit onze cultuur hebben we geleerd om problemen op te lossen met ons verstand. Dus als je mentaal ergens tegenaan loopt, probeer je het vaak eerst mentaal op te lossen. Bijna alle soorten psychotherapieën zijn hierop gebaseerd. Eerst begrijpen en dan het een plekje geven door lichaamswerk of energiewerk.

De omgekeerde weg

Ik pleit voor een omgekeerde weg. Omdat ik heb gemerkt, dat als je eerst aan je energie werkt, veel sneller blokkades opgelost kunnen worden. Je hoeft niet eerst te weten waar je blokkade vandaan komt. Als je voelt waar de energie vastzit in je lichaam en je aan de slag gaat om deze energie los te maken en op gang te brengen, dan komt informatie over de oorzaak vanzelf naar boven.

Wanneer de energie die vastzat weer gaat stromen, dan komt namelijk ook de informatie vrij die hierbij zat opgeslagen. Dan voel je waar de blokkade vandaan kwam, begrijp je waarom je eraan hebt vastgehouden en kan je het loslaten.

energie opschonen

Energiewerk bij vastgelopen energie

Er zijn verschillende manieren om je energie op gang te brengen. Dingen die je zelf kan doen of behandelingen die je kan ontvangen. Zoals:

  • Grondingsoefeningen, voor een betere connectie met jezelf en met de energie van de aarde.
  • Bewegen, stem de intensiteit af op je behoeften.
  • Cord clearing, het verbreken van energetische koorden. Mijn blogpost hierover, lees je hier.
  • Chakra clearing, opschonen van je chakra’s.
  • Energie healing, zoals Reiki.

Meer over energiewerk bij awakening kan je lezen in mijn vorige blogpost in deze reeks.

meer energie krijgen

Wees lief voor jezelf en oordeel niet

Wanneer de informatie naar boven komt en je verkrampt weer, omdat je het niet wil voelen of zien, dan hou je het vast en verandert er niks. Op zo’n moment is het goed om te kijken waarom je het niet wil zien en voelen. Welke overtuigingen en oordelen zijn met deze emoties verbonden? Dat is het moment om aan je mindset te gaan werken, zodat je het jezelf leert gunnen om gelukkig en tevreden te zijn.

Erkenning

Geef jezelf erkenning voor de emoties die je voelt. Pijn, verdriet en boosheid hebben allemaal bestaansrecht. Probeer niet te oordelen en beheers de neiging om iemand de schuld te geven van jouw gevoelens. Ik weet dat het makkelijker gezegd is, dan gedaan. Maar het helpt in je helingsproces. Iemand heeft ooit gezegd dat iemand haten hetzelfde is als vergif drinken en hopen dat de ander eraan dood gaat. En op energieniveau werkt dat ook zo. Hoe meer weerstand je opbouwt in je systeem, hoe sneller je ziek wordt. Want weerstand zorgt ervoor dat energie niet goed kan stromen.

Vergeving

Daarom is vergeving ook erg belangrijk. Door vergeving kan je de oorzaak van je pijn loslaten. Je mag anderen vergeven voor wat ze veroorzaakt hebben, door te bedenken dat ze zelf ook vanuit innerlijke verwonding hebben gehandeld. En je mag jezelf vergeven dat je geen betere keuzes gemaakt hebt. Weet je beter, dan doe je beter.

zelfliefde

Zelfliefde

Leer jezelf te geven wat je nodig hebt. Wat zijn dingen die je van een ander zou willen ontvangen? Geef ze jezelf. Wil je meer aandacht? Geef jezelf aandacht. Wil je graag bloemen? Geef jezelf bloemen. Wil je graag gezelschap? Zoek mensen op waarmee je een interesse deelt. Wil je meer liefde? Geef jezelf meer liefde. Wil je meer duidelijkheid van anderen? Wees duidelijk voor jezelf en naar anderen toe.

Verwacht niet dat een ander jou zal geven wat je jezelf ontzegt

Wanneer je beter weet wat je nodig hebt, kan je hier ook beter om vragen. Verwacht niet dat een ander jou zal geven wat je jezelf ontzegt. Verwacht niet dat een ander wel uitzoekt wat je nodig hebt. Daarmee geef je jouw kracht weg aan anderen.

Dit vind je misschien ook interessant:

Grenzen aangeven

Cord clearing | Energetische koorden verbreken

De Toren | Beperkende overtuigingen loslaten

Mijn tarot e-book ondersteunt je bij je persoonlijke bewustwordingsproces
Wil jij meer inzicht in jezelf of in een bepaalde situatie? Wil jij weten welke keuzes tot succes leiden?

Met dit e-boek kan je direct met de tarotkaarten aan de slag om jouw antwoorden te vinden, zonder voorkennis of ervaring met de tarot.

Wil je liever een tarotreading voor inzicht en advies van mij ontvangen? Maak dan een afspraak.

Wat is jouw ervaring met Awakening of bewustwording? Deel het in de Reacties hieronder.

Het volgende deel van AWAKENING gaat over het proces bij bewustwording en waarom het soms lijkt alsof je steeds terug bent bij af. Niks missen? Abonneer je op de Nieuwsbrief. Dan ontvang je automatisch bericht wanneer de volgende delen gepost worden.

Aanbevolen berichten

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *