Awakening of bewustwording

Tegenwoordig hoor je die termen heel veel “awakening” en “ontwaken”. Maar wat betekent dat? Waarom gebeurt het en hoe doe je het?

Awakening wat betekent dat? In 5 delen licht ik het fenomeen “ontwaken” toe.
Deel 1. Doel van bewustwording | Waarom nu zoveel mensen ontwaken
Deel 2. Ascentie symptomen | Lichamelijke klachten die je kunt krijgen tijdens dit proces
Deel 3. Energiewerk | Zo laat je energie die vastzit weer stromen
Deel 4. De omgekeerde weg | Je helingsproces versnellen
Deel 5. Groei | Een doorlopend proces

awakening-wat-betekent-dat

DEEL 1. DOEL VAN BEWUSTWORDING

Het doel van bewustwording is om de belichaming te worden van je ware en authentieke zelf. En verlichting vinden, niet door zelfverloochening, maar door zelfverwerkelijking.

Waarom nu zoveel mensen ontwaken in bewustzijn

Wanneer oude zekerheden en systemen omvallen, die eens richting aan het leven gaven, dan ben je overgeleverd aan je eigen richtingaanwijzer. Je innerlijk kompas, ook wel intuïtie genoemd.

Door de recente ontwikkelingen in onze geschiedenis word je, meer dan ooit tevoren, gedwongen om een goede connectie te ontwikkelen met je innerlijk kompas. Zodat je, ondanks onzekere externe factoren, altijd de juiste richting aan je leven kan geven. Dat je weet wat je doen moet, wanneer er niemand is aan wie je het kan vragen.

Intuïtie je innerlijk kompas

Puberteit van de mensheid

Zoals de groei van een mens van baby tot oudere, zo kun je ook de groei van de mensheid zien. Ik denk dat we nu in de puberteit van de mensheid zitten. We beginnen, met vallen en opstaan te leren, dat wat onze ouders ons geleerd hebben, wellicht niet onze weg is. En we leren op onszelf vertrouwen in plaats van op een instituut of organisatie die ons vertelt wat we moeten doen om gelukkig te worden of een goed leven te leiden.

We leren langzaamaan op eigen benen te staan, door vaardigheden en inzichten te ontwikkelen die ons hierbij helpen. En niet langer blind te vertrouwen op de leiding van een ander. Door bewustwording van ons ware zelf.

Net zoals pubers, voelen we ons regelmatig boos, verdrietig en opstandig. Vooral als we erachter komen dat wat ons geleerd is, vaak onze ontwikkeling in de weg heeft gezeten. Dat we dingen zijn gaan geloven of denken die ons eigenlijk geen dienst bewijzen, maar ons belemmeren in onze groei. Liefst geven we anderen de schuld van de vervelende gevoelens die het bij ons oproept.

Awakening-bewustwording

Net als dat pubers heel hard uit de hoek kunnen komen, wanneer ze hun ongenoegen uiten, zo zie je nu overal dat mensen harder worden in hun uitingen op social media. Het zijn allemaal groeistuipen. Pas wanneer je verder komt in je groei, maakt boosheid ruimte voor begrip. Doordat je dingen beter in perspectief leert zien.

Zoals je groei niet kan afdwingen, kan je ook niet iemand vooruit helpen bij hun persoonlijke groei door ze met jouw “waarheid” om de oren te slaan. Als je verder komt in je eigen groeiproces dan accepteer je dat iedereen zijn eigen groeiproces heeft en niet iedereen in dezelfde fase zit. En iemand tot groei dwingen, is net zo gek als een baby tot 10 laten tellen.

Dit vind je misschien ook interessant:

Awakening is niet voor iedereen, maar niet waarom jij denkt!

Intuïtie | Je innerlijk kompas

Mijn tarot e-book ondersteunt je bij het ontwikkelen van jouw intuïtie
Wil jij meer inzicht in jezelf of in een bepaalde situatie? Wil jij weten welke keuzes tot succes leiden?

Met dit e-boek kan je direct met de tarotkaarten aan de slag om jouw antwoorden te vinden, zonder voorkennis of ervaring met de tarot.

Wil je liever een tarotreading voor inzicht en advies van mij ontvangen? Maak dan een afspraak.

Wat is jouw ervaring met Awakening of bewustwording? Deel het in de Reacties hieronder.

Het volgende deel van AWAKENING gaat over de symptomen van ontwaken, de lichamelijke klachten die je kunt krijgen tijdens dit proces. Niks missen? Abonneer je op de Nieuwsbrief. Dan ontvang je automatisch bericht wanneer de volgende delen gepost worden.

Aanbevolen berichten

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.