In het kader van Vaderdag dit keer aandacht voor de rol van de vader in de Tarot.
tarotkaart de keizer
De Keizer | de vader in de Tarot

In de tarot staat de tarotkaart De Keizer voor de traditionele rol van de vader. Hij is de kostwinner, de beschermer en de raadsman in het gezin. Hij zorgt ervoor dat er stabiliteit, orde en regelmaat is in het gezin. Hij ondersteunt partner en kinderen, zodat iedereen kan groeien in eigen potentieel. Hij is zorgzaam naar partner en kinderen door comfort te bieden en veiligheid en geborgenheid te garanderen.

De alleenstaande ouder

De Keizer valt ook in tarotreadingen wanneer het een alleenstaande ouder betreft, of dit nu een moeder of vader is. Vooral in kaartleggingen waarbij de belangrijke verantwoordelijkheid voor de (financiële) stabiliteit binnen het gezin aan de orde is. Of voor iemand die je als vaderfiguur beschouwt.

tarotkaarten keizerin en keizer

Keizer en Keizerin | Yin en Yang

De keizer en de keizerin hebben elkaar nodig om groei mogelijk te maken. Wanneer je kijkt naar de situatie waarin een kind geboren wordt, begrijp je hoe belangrijk de samenwerking van keizer en keizerin zijn in het leven. Om leven en groei mogelijk te maken.

In tijd van zwangerschap, heeft de aanstaande moeder een partner nodig waarop ze kan vertrouwen dat deze er voor haar is wanneer ze zelf rust nodig heeft om groei mogelijk te maken. Zonder de financiële en emotionele steun van een partner, kan stress en onzekerheid gezonde groei belemmeren.

De geboorte en ook de kindertijd van een kind zijn chaotisch en onvoorspelbaar. Het flexibele karakter van de keizerin kan hier goed mee omgaan, zij weet hoe ze op de flow van het leven moet zeilen. De Keizerin representeert de grillige eigenschappen van Moeder Aarde die zorgen voor vruchtbaarheid, groei en leven.

Maar, zonder de stabiliteit en regelmaat die de keizer biedt, zou chaos nooit tot rust kunnen komen. En ook rust is nodig voor een gezonde groei.

Keizer en Keizerin in jezelf

Je zou kunnen zeggen dat De Keizer in de Tarot staat voor het goddelijke masculiene aspect en De Keizerin voor het goddelijke feminiene aspect. En goddelijk, omdat zij samen creatie, leven en groei mogelijk maken.

Ongeacht geslacht of sekse, verenigt ieder mens de eigenschappen van De Keizer en De Keizerin in zichzelf. Sommigen hebben meer eigenschappen van de keizer en anderen meer van de keizerin. Maar je hebt altijd andere mensen nodig om de eigenschappen binnen jezelf in balans te leren houden. Door spiegelen en reflectie.

Tarotkaarten op de afbeeldingen zijn van het Witches Tarot van Ellen Dugan.

Aanbevolen berichten

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.