Zwaarden tarotkaarten en Mindset

Schrik jij als er een zwaardenkaart valt tijdens je tarot kaartlegging? Met de tarotkaart betekenis voor mindset kijk je hier anders naar de volgende keer.

De standaard duiding van de zwaardenkaarten zegt dat ze conflicten en problemen betekenen.

Maar wanneer je ziet dat de zwaardenkaarten over je mindset gaan, dan opent een wereld van nieuwe mogelijkheden. Problemen overkomen je, maar je mindset, daar heb je zelf invloed op.

tarotkaart zwaarden 2

Zwaarden 2 voor mindset

De nummers 2 van de tarotkaarten van de kleine arcana* gaan over keuzes maken, bijeenbrengen, van 2 één maken. De zwaarden staan voor je gedachten. De persoon op de kaart zit, ze is niet in beweging. Ze heeft twee zwaarden, dus twee gedachten of twee keuzes. Ook heeft ze een blinddoek om, dat kan enerzijds betekenen dat ze geen antwoord of uitweg ziet. Maar het kan ook betekenen dat ze zich van externe prikkels afsluit om eerst dichter bij haar eigen gevoel te komen, voordat ze besluiten neemt of in actie komt.

tarotkaart detail zwaarden 2

Ze heeft haar armen beschermend over haar hart gekruist, waarmee ze aangeeft dat het belangrijk is om met je hart te kiezen. Het water achter haar is ook een verwijzing naar emoties en gevoelens. Tot nu toe heeft ze klaarblijkelijk haar rug gekeerd naar haar gevoelens, maar ze kan niet verder totdat ze die verbinding hersteld heeft. Het afsluiten van invloeden van buitenaf (de blinddoek) zal helpen om die verbinding tussen gevoel en gedachten in balans te krijgen.

Wanneer deze kaart valt in een kaartlegging, kan het dus betekenen dat het een goed idee is om even te wachten met het nemen van een beslissing totdat je voelt waar je hart bij ligt. En dat het je kan helpen om even geen advies van anderen te vragen en externe ruis zoveel mogelijk te vermijden, omdat het antwoord in jouzelf besloten ligt.

Tarotkaarten zijn een handig hulpmiddel bij je persoonlijke groei. Ze kaarten aan wat er speelt bij je, ze geven informatie over jouw uitdagingen en advies hoe je hier het beste mee om kan gaan.

In deze reeks bespreek ik de Zwaarden kaarten van de tarot en hoe zij inzicht geven in mindset. Schrijf je in voor de Nieuwsbrief, als je niks wilt missen!

*Wil je meer tarotkaartbetekenissen en een kaartlegpatroon die inzicht geven in jouw persoonlijke ontwikkeling? Dan is mijn TAROT Handboek kleine arcana iets voor jou.

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Laat je reactie achter, onderaan de pagina.

De tarotkaarten op de afbeeldingen kun je kopen bij Bol.com

Rider Waite Tarot

Golden Art Nouveau Tarot, Giulia F Massaglia

Witches Tarot, Ellen Dugan

Aanbevolen berichten

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *