“Waar staat dat voor, Body Spirit Balance?” vragen veel mensen mij. Graag leg ik je uit wat Body Spirit Balance voor mij betekent.

Spirit is de bewuste levensenergie in het universum, die door alles en iedereen heen stroomt en de verbinding is van alles met iedereen.

Je kunt zien hoe bewustzijn (in religie ook wel god genoemd) met deze levensenergie vorm geeft aan onze fysieke realiteit door alle terugkerende zichtbare patronen, zoals de nerven van een blad overeenkomsten vertoont met ons aderstelsel. Maar ook in onzichtbare patronen, zoals wanneer je de energetische impulsen in onze hersenen zichtbaar maakt. En wanneer je de zogenaamde donkere energie in het universum zou belichten, zie je deze patronen terugkomen.
Wanneer je deze patronen eenmaal ziet, kun je ze nooit meer niet zien.

Voor mij is spiritualiteit dan ook niet iets zweverigs, maar een bewust zijn van onze connectie met Spirit. En de samenwerking met Spirit om een gelukkiger leven te creëren.

Leven in verbinding

Wanneer je verbinding voelt met Spirit, dan stroomt de levensenergie. Je voelt je intens gelukkig en verbonden met alles en iedereen. Met de natuur, met jezelf en met anderen. Je ervaart het Grote Geheel en de liefdevolle connectie die tussen alles bestaat.
In je lichaam voel je dat door tintelingen en kriebels in je buik, net alsof je verliefd bent. Geluk kun je dus voelen met je lichaam.

Spiritualiteit richt zich op je innerlijke connectie met deze levensenergie die door het universum heen werkt. Door je af te stemmen en te verbinden met deze energie, kan je het gebruiken om vorm te geven aan je leven op een manier die echt gelukkig maakt. Hiervoor heb je natuurlijk wel zelfkennis nodig. Want hoe weet je wat jou gelukkig maakt?

Body en spirit

Je ontwikkelt zelfinzicht door naar je intuïtie te luisteren. Dat is niet hetzelfde als naar je gevoel luisteren. Maar, je lichaam kan jou wel laten voelen of je naar je intuïtie luistert.
Je lichaam is namelijk een heel goede antenne. En hoe beter je jouw lichaam als instrument leert kennen, des te beter vind je wat jou gelukkig zal maken.

Zelfkennis is ook: voelen of de levensenergie stroomt of dat het stilstaat. Wanneer het stroomt, voel je de connectie en krijg je energie. Wanneer het stilstaat, voel je geen connectie en kost het energie. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je tegenstrijdige overtuigingen hebt.

Tegenstrijdige overtuigingen blokkeren energie

Daarom is mindset heel belangrijk voor het behouden van de connectie, want je bewustzijn is de sturende kracht. Een tegenstrijdige overtuiging kan zijn: Vinden dat je welvaart verdient, maar ook denken dat je altijd pech hebt als het om geld aankomt. Op energetisch vlak zeg je dus ja en nee tegelijk en dat is tegenstrijdig. Het is een trekken en duwen tegelijk. Daarmee blokkeer je de energie. Dit veroorzaakt stress. Door jezelf te trainen in alleen te denken in ja (affirmaties), kan je deze tegenstrijdige overtuigingen voorkomen.

Wanneer je heel erg lang de energie in jezelf geblokkeerd hebt, dan merk je dit ook lichamelijk. Je lichaam is namelijk de antenne die jou waarschuwt wanneer je uit balans bent. Als je de signalen heel lang negeert, dan zal je allerlei kwaaltjes ontwikkelen. Door bewustwording leer je beter naar je lichaam luisteren en voelen wat je echt nodig hebt. En met energiewerk kan je de energie weer op gang brengen.

Door je bewustzijn en zelfinzicht te vergroten, je intuïtie en lichaam als navigatiesysteem te gebruiken en energiewerk te doen waar je dat nodig vindt, blijf je lichamelijk en geestelijk in balans.

Body Spirit Balance
De levensenergie zo laten stromen dat het energie, persoonlijke kracht en innerlijke balans geeft.

Met Body Spirit Balance probeer ik mensen dichter bij zichzelf te brengen en bij wat hen gelukkig zal maken. Ik geloof niet in one-size-fits-all stappenplannen. Door andermans stappenplan voor succes te volgen, ga je voorbij aan de stappen die voor jou belangrijk zijn. Vaak doe je teveel moeite en kost het je teveel energie om succes te bereiken. En als succes uitblijft, liggen zelftwijfel en faalangst op de loer. Alleen omdat je een pad kiest die niet de jouwe is.

Door je bewustzijn en zelfinzicht te vergroten, je intuïtie en lichaam als navigatiesysteem te gebruiken en energiewerk te doen waar je dat nodig vindt, blijf je lichamelijk en geestelijk in balans.
En daarmee vind je jouw persoonlijke weg naar succes.

 

Lees ook: Intuïtie | Je innerlijk kompas

Aanbevolen berichten

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *