Met de kaarten en andere vormen van divinatie kan je de toekomst voorspellen. Maar hoe kan dat eigenlijk? Is alles dan al van tevoren voor ons bepaald? En kunnen we zelf wat doen om onze toekomst te beïnvloeden?

De wetten van het universum zijn soms erg raadselachtig. Maar dit zijn mijn visie en ervaring:

De toekomst bijsturen

Wanneer ik met de kaarten de toekomst voorspel, dan zie ik de toekomst zoals deze nu voor je ligt. Wanneer je op deze manier doorgaat, dan is de toekomst in de kaarten het logische gevolg ervan.

Omdat je een groot deel van je toekomst zelf kan sturen, kan je deze dus wel zeker beïnvloeden. Door bijvoorbeeld andere keuzes te maken. In de kaarten kan ik de mogelijke uitkomsten zien van die keuzes. Dat is dus de toekomst die niet vast ligt.

Golden Art Nouveau Tarot

De beïnvloedbare toekomst zie je vooral terug in de tarotkaarten van de kleine arcana. Dat zijn de dingen in je leven als werk, opleiding, activiteiten, reizen, liefdesperikelen, enz.

Onzekerheidsmarge

Je levensloop wordt mede bepaald door je interactie met andere mensen, zoals familie, vrienden, geliefden, werkgevers, enz. Daarom is er altijd een grotere onzekerheidsmarge in de toekomst bij vragen die betrekking hebben op meerdere mensen. Vooral wanneer jij je keuzes erg laat afhangen van wat andere mensen vinden en doen, wordt de toekomst moeilijker te voorspellen. Als je zeker bent van jezelf en toch wel je eigen weg gaat, dan is die beïnvloeding van anderen minimaal en is je toekomst veel beter te voorspellen.

Persoonlijke levensweg

Er zijn ook bepaalde dingen in je leven waar je weinig tot geen invloed op kunt uitoefenen. Die zie je terug in de tarotkaarten van de grote arcana. Die dingen hebben te maken met je persoonlijke ontwikkeling door belangrijke levensfases die ieder mens meemaakt. Dat kan gaan over het huis uit gaan, gaan trouwen, overlijden van familieleden, de rol van ouder of verzorger op je nemen.

Maar het kan ook gaan over je spirituele ontwikkeling, je relatie met God/in, hoe jij jezelf ziet in het Grote geheel en je levensopdracht. Die ontwikkelingen zijn onvermijdelijk en horen bij het leven. Je kunt wel kiezen of je moeder wilt worden, maar de innerlijke verandering die plaatsvindt wanneer je moeder wordt, is onvermijdelijk.

Rad van Fortuin

De ultieme kaart van het lot. De onvermijdelijke omstandigheden. In veel gevallen betekent deze kaart, dat het geluk aan jouw zijde is. Maar in minder plezierige gevallen betekent het dat je onmacht voelt, omdat er dingen gebeuren waar je geen invloed op kunt uitoefenen. En het advies is altijd: go with the flow. Laat je meevoeren op de stroom van het leven.

Ezelsbruggetje

Het Rad van Fortuin lijkt op een stuurwiel, zoals van een schip. Net als een kapitein kan je jouw koers bepalen, maar heb je geen controle over de wateren die je bevaart of de weersomstandigheden. Soms heb je de wind mee en soms kom je in een storm terecht. Accepteer dat het lot niet in jouw handen is. Durf het avontuur aan te gaan en vertrouw op een goede afloop.

Ben jij benieuwd wat de kaarten over jouw toekomst zeggen? Of wil je weten hoe je jouw doel voor de toekomst het beste kan bereiken?

Maak dan een afspraak voor een tarotreading.Aanbevolen berichten

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *