Compassie is zoveel meer dan medeleven

Wanneer je met compassie handelt, doe je meer dan alleen meeleven met de ander. Je helpt de ander een negatieve ervaring om te zetten in positieve energie.

Als een goede vriend iets heel naars heeft meegemaakt, dan leef je sterk met hem mee. Soms gaat het zelfs zo ver dat je werkelijk kan voelen wat hij voelt op dat moment, zeker als je hem omhelst om te troosten. Je kan overvallen worden door een gevoel van onmacht en frustratie.

Zou het niet fijn zijn als je jouw vriend meer kan geven dan jouw medeleven en steun? Dat kan.

Door compassie in actie

lichtwerk - compassie in actie
Het lijkt een beetje op bidden. Want je wenst dat de situatie, voor je vriend, tot de best mogelijke toekomst zal leiden. Maar terwijl je dit wenst, zie je dit toekomstbeeld ook voor je. Hoe je vriend, op een moment in de toekomst, vrede zal hebben met de situatie en alleen de herinneringen koestert die gevoelens van dankbaarheid en geluk brengen. Vanuit je hart stuur je liefdevolle energie naar dat moment. Voel de vrede en vreugde die je vriend in de toekomst zal ervaren en weet dat het goed komt.

De kracht van jouw liefdevolle intentie zal helpen de situatie te transformeren van een negatieve ervaring in positieve energie.

Natuurlijk kun je dit ook doen voor vreemden wanneer je ziet of hoort dat er iets naars gebeurd is. Met compassie verspreid je het licht dat je in je draagt over de hele wereld. Het is een van de meest waardevolle geschenken die je kunt geven en het kost niks.

Dit artikel is geïnspireerd op de leringen van Kryon ~Lee Carroll

Aanbevolen berichten

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.