Go with the Flow | Hoe doe je dat

Wie wil dat nou niet? De weg van de minste weerstand kiezen, in plaats van tegen de stroming in zwemmen. Het klinkt zo eenvoudig, go with the flow, totdat je het serieus gaat proberen. Dan kom je erachter hoe erg je geconditioneerd bent om weerstand te verwachten bij veel dingen die je doet.

Misschien geldt dat niet voor iedereen in dezelfde mate, maar als je je hele leven gewend bent om tegen de stroming in te zwemmen, dan voelt het wel natuurlijker dan flowing. Zo heb ik zelf gemerkt.

Vanaf het moment dat ik serieus ging proberen in de flow te leven, merkte ik dat ik tegen veel blokkades aanliep. Deze blokkades werden veroorzaakt door oude verwachtingspatronen en overtuigingen. Mijn mindset dus. Om er een paar te noemen:

  • Ploeteren: Als je iets wilt bereiken, moet je vaak dingen doen die je niet leuk vindt.
  • Logica: Je moet realistisch zijn, zakelijk denken en niet te gevoelig zijn.
  • Plannen: Je moet een stappenplan maken, anders komt er niks van terecht.

Wat ik heb ontdekt door het veranderen van mijn mindset:

  • Ploeteren: Als je het normaal vindt om vaak dingen te moeten doen die je niet leuk vindt, ben je vaak moe en uitgeblust. Als je dingen doet die je leuk vindt en bij je passen, dan gaat het moeiteloos en met plezier.
  • Logica: Als je niet groter durft te dromen, zul je nooit groter worden dan je denkt dat anderen van je verwachten. Dus laat je gevoel spreken en je enthousiasme je leiden.
  • Plannen: Wanneer je een doel voor ogen hebt, maar geen idee hebt hoe je dit precies moet bereiken, begin je precies waar je bent.

Je vraagt jezelf niet meer “Hoe?” maar “Waarom?” Zodra je voor jezelf duidelijk hebt waarom je iets graag wilt, dan wordt de eerste stap vanzelf duidelijk. En zo zet je de ene stap na de andere.

Blokkades overwinnen

Wanneer je op het punt bent gekomen om de weerstand los te laten, voelt het in het begin zó onnatuurlijk, dat je steeds afvraagt of je het wel goed doet: “Succes gaat toch altijd gepaard met grote moeite? Dit voelt zo goed, dat kan haast niet goed zijn.”

Ik heb gemerkt dat de enige moeite die echt nodig is om iets te bereiken, is dat je oude overtuigen en verwachtingen moet loslaten. Dat je juist die positieve en fijne gevoelens moet blijven koesteren en dat je echt mag geloven en erop vertrouwen dat wat voor jou bestemd is, niet aan je voorbij zal gaan.

Wil jij ook jouw blokkades tackelen?

Wellicht herken je deze blokkades of worstel je zelf met andere blokkades die je verhinderen om de weerstand los te laten en werkelijk op de flow van het leven mee te gaan.
Vind jij het ook moeilijk om weerstand los te laten en werkelijk je hart te volgen? Je hoeft het niet alleen te doen!
Kom voor een tarotreading voor inzicht en advies, zodat je snel weer vooruit kunt.

Wil je een afspraak maken of vrijblijvend meer informatie, neem contact met mij op.

Aanbevolen berichten

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *