Wat heeft de Tarotkaart Matiging te maken met het verhaal van twee wolven die met elkaar vechten? En welke geheime boodschap vinden we hierin?

Matiging RWTMatiging XIV van de Tarot houdt in: de beste balans vinden en integreren in je leven en je lichaam. De juiste balans vinden tussen doen en denken en voelen. Belangrijk hierbij is, dat je breekt met tradities en gebruiken. Het nieuwe normaal, volgens je hogere zelf.

Innerlijke transformatie van dualiteit (wekt weerstand) naar polariteit (wekt energie).

Het verhaal van twee wolven

Misschien ken je dat verhaal van de grootvader en de 2 wolven. Hij vertelt zijn kleinzoon over de 2 wolven in hem, die altijd met elkaar in gevecht zijn. De ene wolf is duisternis en wanhoop en de andere wolf is licht en hoop. Zijn kleinzoon vraagt aan hem “Welke wolf wint?” En de grootvader antwoord: “Degene die ik te eten geef.”

Een herkenbaar verhaal, met een sterke boodschap over de kracht van je mindset. Iedereen herkent de innerlijke strijd die je regelmatig moet leveren om optimistisch in het leven te blijven staan en moeilijkheden het hoofd te bieden. Toch is dit de mentaliteit van de oude wereld. Een mentaliteit die getransformeerd mag worden.

Volgens deze mentaliteit is er altijd een gevecht bezig, in meer of mindere mate. De wolven bevechten elkaar en wij vechten tegen een wolf door de ene te voeden en de andere uit te hongeren.

“Waarom denk je dat zij vechten?”

De ene wordt iets ontnomen waar hij ook recht op heeft, namelijk aandacht. Aandacht is voeding voor de ziel. De beide wolven zijn er niet voor niks. Ook de wolf die we het liefst ontkennen, is er met een reden. Hij is degene die ons contrast biedt, waardoor wij onze ervaringen op waarde kunnen schatten. Hij biedt ons inzicht in ons perspectief van ons leven.

Hoe zou jij je voelen als je niks te eten kreeg?

Dan zou je ook boos worden en vechten met degene die wel eten heeft. Dit is de weg van onze voorouders. En zij zijn hier om ons een nieuwe weg te laten zien. Niet van vechten voor je recht om gezien te worden en gevoed te worden.

Wat als we de wolven beide op waarde schatten en ze beide bedanken voor het contrast en het inzicht dat ze bieden? Wat als we ze allebei te eten geven? Dan kunnen de wolven vrede sluiten. En vind je jouw kracht, door innerlijke balans.

Wanhoop en hoop zullen verdwijnen. Want hiermee gaf je jouw kracht weg, door te vertrouwen op een kracht buiten jezelf.

Alleen duisternis en licht blijven over. Maar deze zijn volkomen neutraal. Duisternis is niet slecht en licht is niet goed. Het is slechts contrast.

Temperance Mermaid Tarot

Vind jij het moeilijk om balans te vinden in jezelf? Wil je snel de oorzaken boven water krijgen en niet langer tobben? Maak dan een afspraak voor een Tarotreading. Ik geef je inzicht in onbewuste patronen die jou niet langer dienen en handvatten waarmee je snel het roer van je leven weer in eigen hand kan nemen.

Contact

Aanbevolen berichten

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.