Lijkt het je leuk om met tarotkaarten aan de slag te gaan, maar weet je niet goed hoe en waar te beginnen? Lees dan verder.
Een Tarotdeck kopen
Allereerst is het belangrijk dat je een set tarotkaarten koopt dat je aanspreekt. Zoek tarotkaarten waar je graag naar kijkt en waar je een klik bij voelt. Als je al een set in de kast hebt liggen, waar je eigenlijk geen klik mee hebt, dan kun je beter op zoek naar een deck waar je dat wel bij hebt. Je leert alleen goed kaartleggen als je het leuk vindt om steeds weer naar je kaarten te grijpen en de afbeeldingen te bestuderen. De meeste beginners kopen de Rider Waite Tarot die erg rijk is aan symboliek en je intuïtie stimuleert. Hierdoor krijg je sneller ‘feeling’ met de kaarten en hun betekenissen, zonder dat je boekwerken uit je hoofd hoeft te leren. De Rider Waite Tarot is ook het meest bekende tarotdeck. Tarotkaarten kun je vinden bij een spirituele of esotherische (boeken)winkel, maar ook bij Bol.com. Let op! Een tarotdeck heeft 78 kaarten, bestaande uit een kleine Arcana (56) en een grote Arcana (22). Niet te verwarren met Lenormand of Orakelkaarten.
Bijgeloof: Tarotkaarten moet je cadeau krijgen en mag je niet zelf kopen.
Mijn ervaring: Niks zo leuk als het speuren naar mooie tarotkaarten. Dat wil je toch het liefste zelf doen. Daarbij, als ik had moeten wachten tot iemand mij tarotkaarten cadeau zou geven, had ik nu geen 20 jaar ervaring gehad. Ben je toch een beetje bijgelovig? Laat je tarotdeck als een cadeautje inpakken en wees heel blij verrast als je het van jezelf krijgt 😀 Want, zeg nu zelf, een mooi tarotdeck is toch het beste cadeau wat je jezelf kan geven?!
Je tarotdeck inwijden
Goed, je hebt een prachtig tarotdeck gekocht en nu ga je kennismaken met je tarotdeck en deze “eigen” maken door je energie ermee te verbinden. Dat kan op verschillende manieren. Iedere tarotreader ontwikkelt zijn eigen methode. Dit is de mijne: Haal de kaarten uit de verpakking en neem de tijd om ze rustig één voor één te bekijken. Steek wierook aan en haal de kaarten hier doorheen. Noem hierbij je intenties:
  1. de kaarten reinigen van energieën die ze onderweg eventueel opgepikt hebben. (Aangezien de kaartendecks bijna altijd in plastic verpakt zijn, valt het vaak wel mee met die energieën).
  2. de kaarten toewijden aan een bepaald doel. Zoals, om jou informatie te geven.
Zeg bijvoorbeeld  “Ik reinig je van alle energieën die je nu bij je hebt en ik verbind mijn energie met jou. Geef mij altijd zuivere en duidelijke informatie die tot ieders welzijn is.”  Gebruik zoveel mogelijk je eigen woorden. Als je wierook niet lekker vindt, kan je ook het geluid van een bel (trilling) of klankschaal gebruiken om te reinigen. Of je eigen adem, door hard te blazen terwijl je visualiseert dat je oude energie wegblaast. Schud de kaarten totdat je voelt dat je energie verbonden is met de kaarten. Ik weet niet goed hoe ik dat gevoel moet uitleggen. Voor mij voelt het alsof de kaarten niet helemaal vreemd meer zijn, ook al voelen ze nog nieuw. Sommige kaartendecks voelen sneller vertrouwd dan andere. Het kan ook helpen om de kaarten altijd bij je te dragen en dagelijks te schudden.  
Tarotkaarten leggen
Tarot kaarten zijn een hulpmiddel om contact te maken met je intuïtie. De kaarten lezen jouw energie en met je intuïtie interpreteer je de legging. Ontwikkel een ritueel dat je doet voor je de kaarten gaat leggen om je sneller in de juiste stemming te brengen, in een ontspannen toestand. Bijvoorbeeld:
  • Een kaars branden, geurkaars of wierook. Wanneer je steeds dezelfde geur gebruikt, kan je steeds makkelijker ontspannen en afstemmen.
  • Zeg een gebed of een mantra. Stel de intentie dat je neutraal blijft en zonder oordeel de informatie zal interpreteren. (Dus ook zonder angst en zelfverwijten)
  • Schud de kaarten terwijl je de naam van de vrager noemt en stel je vraag aan de kaarten.
Let op de losse enkele kaarten die spontaan uit het deck springen tijdens het schudden. Deze bevatten vaak belangrijke informatie met betrekking tot de vraag. Denk eraan om na een legging de kaarten te bedanken voor de informatie.
Bijgeloof: Een ander mag je kaarten nooit aanraken. Dan kun je ze niet meer gebruiken.
Mijn ervaring: Wanneer een ander jouw kaarten aanraakt, dan pikken de kaarten de energie op. Dat kan handig zijn als je een legging wil doen voor die persoon. Maar ik kan me ook zo voorstellen, dat je liever niet hebt dat een ander aan je favoriete deck zit. En wanneer het toch gebeurt, dan zijn er een paar dingen die je kan doen om de energie af te schudden. Je hoeft ze dus echt niet weg te gooien.
De kaarten tussentijds neutraliseren
Tussen twee leggingen neutraliseer je de kaarten. Dit kan je ook doen als een ander je kaarten heeft aangeraakt. Je moet zelf kijken wat je fijner vindt, na elke legging of voor elke nieuwe legging. Sommigen doen beide. Als je meer ervaring hebt, voel je vanzelf aan de kaarten wat het beste is. Iedere tarotreader heeft een eigen methode, van heel gecompliceerd tot heel eenvoudig. Zelf ben ik vooral van de eenvoud, dus ik tik een paar keer met de kaarten op de tafel. Daarna blaas ik over de kaarten en ik schud ze nog even. Je kunt ook wierook en geluid gebruiken, zoals mijn voorbeelden in het begin. Dit waren enkele voorbeelden om je op gang te helpen. Probeer verschillende dingen uit om te voelen wat voor jou de beste manier is om met de kaarten te werken. Ze zijn een verlengstuk van jouw energie, dus volg je intuïtie.
Wil je zelf leren hoe je de Tarotkaarten kunt raadplegen wanneer je met een vraag zit?
Binnenkort start een leuke nieuwe Tarotcursus! Ik kan er nog niet teveel over loslaten. Maar dit is een online cursus, die je ook kan volgen als je slechte wifi hebt. En mét persoonlijke studiebegeleiding tot een half jaar na de cursus! Plaatsen zullen beperkt zijn, vanwege de persoonlijke studiebegeleiding. Dus, mis het niet! Meld je hieronder aan als je geïnteresseerd bent en meer informatie wilt ontvangen. Ook zal je direct bericht ontvangen wanneer de inschrijving opent, zodat je jouw plaats zo snel mogelijk kan reserveren.
    Bekijk ook  Tarot, Lenormand en Orakelkaarten | De verschillen

Aanbevolen berichten

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.