Wanneer je “ontwaakt” op spiritueel vlak en je overstroomt van mooie inzichten, dan voel je een sterke behoefte om zoveel mogelijk mensen hierin te betrekken. Je wilt het liefst iedereen wakker schudden. Zodat zij zich ook zo bevrijd kunnen voelen als jij en het fijne gevoel van eenheid met de wereld kunnen ervaren. Dat wens je het liefst voor iedereen. Dus deel je in je enthousiasme jouw bijzondere ervaringen met je geliefden en familie, in de hoop dat zij ook tot inzicht zullen komen.

Jammer genoeg kom je er heel snel achter dat het niet zo werkt als jij graag zou willen. Integendeel misschien. Jouw verhalen roepen weerstand en zelfs angst op bij anderen. En in het begin snap je niks van die negatieve reacties. Waarom anderen niet begrijpen hoeveel beter je leven wordt met de inzichten die “awakening” met zich meebrengt. Sommigen willen er liever niets van weten.

Raak niet ontmoedigd, verdrietig of boos. Het volgende is er aan de hand:

Onbewust

Zolang je nog in het ontwaak-proces zit, ben je nog niet helemaal bewust, en dat maakt dat je de behoefte voelt om anderen te helpen of te overtuigen. Wanneer je bewust bent, valt die behoefte weg. Dan ben je bewust dat alles, hoe dan ook, verbonden is en iedereen op zijn eigen tijd de ontwikkelingen doormaakt die haar/hem verder helpen. De reactie van anderen op jouw behoefte om anderen te overtuigen, is een reflectie van jouw onbewustzijn. En dient om jou hiervan bewust te maken.

Kwestie van perspectief

De behoefte die je voelt om anderen te helpen of te overtuigen, komt door jouw idee dat dit beter voor ze zal zijn. Maar dat is een reflectie van jouw onbewustzijn. ALLES, ook ontwaken, is een kwestie van perspectief. Jouw perspectief is niet beter dan een ander, en andermans perspectief is niet slechter dan dat van jou. Het is alleen anders.

Dezelfde Spirit leeft door iedereen en ervaart het leven vanuit een ander perspectief. Dit is bewust.

Het grote plaatje zien

Het universum is oneindig groot en wijs en je kunt het grotere plaatje niet zien. Soms zal je een glimp opvangen van een groter plan, maar je krijgt alleen te zien wat voor jouw ogen bestemd is. Ieder heeft zijn eigen rol te vervullen en wanneer je werkelijk bewust bent, dan begrijp je dat jouw inzichten te maken hebben met jouw levensopdracht. En dat anderen wellicht een andere levensopdracht hebben en hun inzichten daarmee overeenstemmen.

Ontwaken is niet voor iedereen

Je kunt ontwaken beleven als een upgrade in jouw ontwikkeling. Maar het hoeft niet de upgrade te zijn van iedereen. Denken dat ontwaken voor iedereen is, is ook onbewustzijn. In een 3D-wereld ben je gewend te denken vanuit hiërarchie. Maar hiërarchie bestaat niet in 5D, de wereld van bewustzijn. In 3D ben je geneigd te denken dat iemand die chirurg is, beter is dan een verpleger, omdat de studie langer duurt, meer kost, je een titel krijgt en meer gaat verdienen.

In 5D begrijp je dat de rol van een verpleger niet minder of meer is, dan die van een chirurg. Ze zijn allebei nodig voor een heilzame ervaring. In 5D ben je bewust van het grotere geheel en schat je alle rollen op gelijke waarde. Daarmee vervalt de behoefte om anderen te veranderen.

Jouw ervaring met ontwaken

Wat zijn jouw ervaringen met jouw ontwakingsproces? Wat vind je geweldig en waar loop jij tegenaan? Deel jouw ervaring en laat een reactie achter.

Aanbevolen berichten

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *