De 0 staat los van de andere cijfers in de nummering van de Tarot. De 0 kan eenvoudig voor of achter elk ander cijfer worden geplaatst. Zet je het ervoor, dan maak je het principe ‘0’ zichtbaar; 0 is als het zaadje dat geplant is. Het is nog niet gegroeid en zeker niet volgroeid, maar ‘de potentie tot’ m.b.t. het cijfer.

Zet je 0 achter een ander cijfer, dan is het een upgrade van dat cijfer. Het zorgt voor de uitvergroting van het cijfer.

0 De Dwaas
Witches Tarot | illustratie: Mark Evans

In de Tarot als de weerspiegeling van je levensweg, kan de ‘0’ op elk moment verschijnen en is niet gebonden aan een begin, midden of eindpunt, zoals de andere nummers van de Tarot.

Bijvoorbeeld, wanneer je ooit de rol van moeder (III)/vader (IV) hebt aangenomen in je leven, kun je nooit meer terug naar de tijd vóór die levenservaring. De ervaring ligt voorgoed in je besloten. Maar je kunt wel altijd een nieuw ervaringsgebied betreden. Je begint dan bij 0 De Dwaas: de onbedwingbare lokroep volgen om iets te gaan doen wat je nog nooit eerder hebt gedaan.

Aanbevolen berichten

2 Reacties

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *