Het verbreken van energetische koorden wordt ‘cord clearing’ genoemd.

 

Wat is het en waarvoor is het nodig?
Je kunt cord clearing vergelijken met het opruimen van je kast, maar dan op energetisch vlak. Je ruimt alles op wat oud is en je niet meer nodig hebt, binnenin je eigen energiesysteem. Dit helpt je om energie van anderen los te laten, maar ook de energie van gebeurtenissen die een indruk op je hebben gemaakt en van oude overtuigingen die je belemmeren in je ontwikkeling. Door de belemmerende koorden te verbreken, komt de vastgelopen energie vrij en er ontstaat weer lucht en ruimte.

vrijheid van belemmerende energiekoorden

Energetische koorden
Zijn de onzichtbare verbindingen die wij maken met andere mensen, gebeurtenissen en plaatsen. Je hebt sterke energetische koorden met bijvoorbeeld je moeder. Als je voelt dat de mening van je moeder erg belangrijk voor je is, dan komt dit doordat jij je energetisch hebt verbonden met dat aspect van jouw moeder. Zolang je nog kind bent, heb je baat bij deze koorden. Omdat het ervoor zorgt dat je naar je ouders luistert als zij je waarschuwen voor gevaar en andere zaken die je nog moet leren.

Maar wanneer jij je als volwassenen beperkt voelt in je keuzevrijheid, doordat jij je erg druk maakt wat je moeder ervan vindt, dan is het energetische koord een belemmerend koord geworden. Het belemmert je in je vrijheid om te zijn wie je bent. Dan is het moment gekomen om dit koord te verbreken.

zwaarden 8 Tarotkaart

Alle energetische koorden waarvan je een prettige verbinding ervaart, laat je natuurlijk voor wat ze zijn.

Hoe verbreek ik belemmerende energetische koorden?

Je kan bij jezelf een cord clearing met visualisatie. Stel je voor dat je met een koord verbonden bent met de persoon of situatie die je los wilt laten. Bedank de ervaring, spreek duidelijk de intentie uit dat je het energetische koord nu wilt verbreken en je energie wilt terughalen. Danknip je het koord door. Voel de energie die bij de persoon of situatie was achtergebleven naar je terugstromen.

Niet alle energetische koorden zijn zo makkelijk bloot te leggen als het voorbeeld hierboven. Veel energetische koorden voelen alsof ze deel zijn van jezelf. Wanneer je geconfronteerd wordt met obstakels of tegenslag, denk je dat het komt door een eigenschap die je hebt of juist ontbreekt. Je bent je niet bewust van het feit dat het een energetisch koord is dat je belemmert om je doel te bereiken.

Met een Reading kan ik onbewuste belemmerende patronen zichtbaar maken, zodat ze daarna te verbreken zijn. Wil je hier ondersteuning bij, dan kan ik een Cord Clearing bij je doen. Een Cord Clearing kan ook op afstand gedaan worden.

Goede momenten voor cord clearing
Wanneer een bepaalde cyclus tot een einde komt, kijk je terug op wat achter je ligt aan herinneringen en ervaringen. Dat voel je bij Oudjaar, wanneer je jarig bent of wanneer je kind voor het eerst naar school gaat of het huis uit gaat. Dit zijn goede momenten om je energie terug te halen en energie terug te geven.

energetisch opruimen

Je hoeft natuurlijk niet persé te wachten op grote mijlpalen om energetische koorden te verbreken. Elk moment dat je voelt dat het tijd is om ergens afscheid van te nemen, kan je energetische koorden verbreken. Wanneer je nare herinneringen wilt loslaten of oude relaties, om maar iets te noemen. Wanneer je meer bewust wordt van je energie, dan zal je vaker de behoefte krijgen om koorden te verbreken, zodat je energie vrij kan blijven stromen.

 

 

Disclaimer: De artikelen die ik schrijf, zijn slechts bedoeld ter inspiratie en zijn gebaseerd op mijn perspectief en ervaring. Iedereen heeft een eigen ervaringsgebied en belevingswereld. Wanneer iets met je resoneert of juist niet, dan geeft het je inzicht over jouw perspectief. Het is geen kwestie van goed of fout, van gelijk of ongelijk hebben, maar van perspectief. Omdat het fijn kan zijn om van gedachten te wisselen met elkaar, kan je een reactie achterlaten onder de artikelen.

Aanbevolen berichten

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *