Mijn oude kinderjas is te klein geworden, dat weet ik. Maar hij was zo eigen geworden en voelde zo comfortabel, dat ik er moeilijk afstand van kan doen.

Maar, is zo’n krappe jas echt comfortabel?

Nee, natuurlijk niet. Maar als ik hem uitdoe voel ik me naakt en kwetsbaar. Oké dan.

“Jas, je was een trouwe metgezel, maar nu moet ik afstand van je nemen. Je was een tijdlang warm en comfortabel en ik dank je daarvoor. Maar nu volsta je niet meer, je bent echt te krap voor mij geworden. Zo is het nu eenmaal. Ik doe je nu uit en leg je weg.”

Hee, ik kan weer vrij bewegen en diep ademhalen..

Beperkende overtuigingen loslaten

De Toren is net zo’n onvermijdelijk moment in je leven als het ontgroeien De Torenvan een oude kinderjas. Wanneer omstandigheden je niet meer ondersteunen en je opvattingen en overtuigingen je gaan beperken in je ontwikkeling, dan is het tijd om de Toren op te blazen.

Je wordt volledig uit je comfortzone gehaald en ertoe bewogen om nieuwe wegen te vinden die jou en jouw levensvisie versterken in plaats van afbreken. Want die toren is eigenlijk de veilige muur die je voor jezelf hebt opgetrokken, maar die nu echt te krap en benauwd geworden is om nog support te kunnen bieden. Tijd om je oude ‘ik’ achter je te laten en de nieuwe ‘ik’ te omarmen.

 

Lees ook: Cord clearing | Energetische koorden verbreken

Disclaimer: De artikelen die ik schrijf, zijn slechts bedoeld ter inspiratie en zijn gebaseerd op mijn perspectief en ervaring. Iedereen heeft een eigen ervaringsgebied en belevingswereld. Wanneer iets met je resoneert of juist niet, dan geeft het je inzicht over jouw perspectief. Het is geen kwestie van goed of fout, van gelijk of ongelijk hebben, maar van perspectief. Omdat het fijn kan zijn om van gedachten te wisselen met elkaar, kan je een reactie achterlaten onder de artikelen.

Aanbevolen berichten

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.