Wanneer je voelt dat er op het fysieke vlak weinig tot niks uit je handen komt, ervaar je dit als stagnatie. We zijn er zo aan gewend om ons te richten op tastbare resultaten, dat we gefrustreerd en geïrriteerd raken als deze uitblijven, terwijl we ons zó hard inzetten voor een bepaald doel. Je voelt dat je vastgelopen bent.

Stagnatie is een illusie

Als je op fysiek vlak van alles wilt realiseren of creëren, maar het op de een of andere manier niet lukt, is dit een teken dat je jouw aandacht moet verleggen van de fysieke wereld naar je geestelijke wereld. De blokkades die je ervaart zijn echt; er is eerst geestelijk werk nodig voordat we onze wensen in de realiteit kunnen manifesteren.

Je doet er dan goed aan om je actie te staken, stil te staan en je focus naar binnen te keren. Je zult zien dat er binnenin je van alles gebeurt en er helemaal geen sprake is van stagnatie. Je bent nu alleen zo druk bezig met ontwikkelen op geestelijk niveau, dat er nog geen tijd is voor tastbare ontwikkelingen. Op fysiek vlak sta je even op pauze wanneer je op geestelijk vlak uiterst actief bent. Tot het moment dat je weer met gevoel en verstand op één lijn zit.

Voor alles is een juiste tijd

Zodra je aandacht besteedt aan je geestelijke ontwikkeling op het moment dat de situatie hierom vraagt, dan zal het fundament waar je je fysieke realiteit op bouwt des te sterker zijn. Denk hieraan wanneer je gefrustreerd raakt, omdat je zoveel wilt maar het allemaal niet snel genoeg gaat naar je zin. Maak jezelf geen verwijten, maar neem de tijd die je nodig hebt om het fundament eerst in jezelf te sterken.

 

 

 

Disclaimer: De artikelen die ik schrijf, zijn slechts bedoeld ter inspiratie en zijn gebaseerd op mijn perspectief en ervaring. Iedereen heeft een eigen ervaringsgebied en belevingswereld. Wanneer iets met je resoneert of juist niet, dan geeft het je inzicht over jouw perspectief. Het is geen kwestie van goed of fout, van gelijk of ongelijk hebben, maar van perspectief. Omdat het fijn kan zijn om van gedachten te wisselen met elkaar, kan je een reactie achterlaten onder de artikelen.

Aanbevolen berichten

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.